Orthodontist

Snel rechte tanden? Bij Tetragon bent u in goede handen! Bij ons kunt u terecht voor reguliere orthodontische behandelingen en voor Invisalign (onzichtbare beugel). Bij onze praktijk werkt een orthodontist – een tandarts die gespecialiseerd is in de dentomaxillaire orthopedie. U en uw kind zijn daardoor bij ons in goede handen!

Eerste bezoek: Intake

Als u of uw kind voor het eerst bij de orthodontist komt,  gaat u in gesprek met de orthodontist. Hij of zij kijkt of een behandeling nodig en zinvol is. Welke behandeling past, welke risico’s zijn er en welke kosten u kunt verwachten. Om dit te kunnen beoordelen is een Uitgebreid Onderzoek nodig: het maken van gebitsmodellen en mond- en röntgenfoto’s. Zonder dit Uitgebreid Onderzoek kan de orthodontist geen behandelplan maken.  De kosten hiervan zullen ca. € 250,- bedragen.

Uitstel

Soms zijn kinderen nog niet toe aan een orthodontische behandeling. Bijvoorbeeld wanneer er nog veel tanden gewisseld moeten worden of de kaak nog verder moet groeien of dat er eerst logopedie nodig is. In dat geval volgt er een herhalingsconsult.

Tweede bezoek: behandelplan bespreken

De orthodontist  legt de voorgestelde behandeling aan u uit naar aanleiding van de informatie van het Uitgebreid Onderzoek. De orthodontist legt precies uit wat er gaat gebeuren: wat is er precies aan de hand en hoe lossen we het op:

  • Welke beugel is voor u het beste?
  • Hoe lang gaat de behandeling ongeveer duren?
  • Is er voorafgaand aan de behandeling nog voorbereiding nodig zoals bijvoorbeeld het verwijderen van kiezen of vullen van gaatjes door de tandarts?
  • Hoeveel bedragen ongeveer de kosten? (U ontvangt een schriftelijke kostenopgave om bij uw verzekering te checken). Wij willen de getekende begroting voordat u van start graag retour.

De behandeling kan van start!

Hoe de behandeling er voor u uitziet, hangt af van het type beugel. U komt elke maand op controle. De gemiddelde duur van een behandeling is ongeveer 2 jaar. Zijn er tussentijds klachten, breekt er apparatuur of gaat er apparatuur op andere wijze kapot, dan vragen we direct contact op te nemen met de praktijk om zo snel mogelijk een afspraak te kunnen regelen. U kunt door de orthodontist of door de vakbekwame orthodontie-assistente behandeld worden.

Medische gegevens

Voor ieders veiligheid vragen we u om ons steeds te informeren over medische bijzonderheden. Denk aan zwangerschap, medicijngebruik, ziektes, infecties, afwijkingen et cetera.

Bij gebruik van medicijnen zijn wij verplicht het medicatie overzicht bij uw gegevens te voegen. Dit overzicht vraagt u (kosteloos) op bij uw apotheek.

Klik hier voor meer informatie over Invisalign – de onzichtbare beugel