Orthodontist Amersfoort

Snel rechte tanden? Bij onze orthodontist in Amersfoort bent u in goede handen. U kunt bij ons terecht voor reguliere orthodontische behandelingen en voor een Invisalign (de onzichtbare beugel). In de praktijk in Amersfoort werkt een orthodontist – een tandarts die gespecialiseerd is in de dentomaxillaire orthopedie. U kunt telefonisch of online een afspraak maken en dan nemen we contact met u op voor een intakegesprek in de praktijk. Hierna stelt onze orthodontist een behandelplan op, dat hij met u bespreekt tijdens uw tweede bezoek. Als u akkoord gaat met het behandelplan, dan kunnen we van start gaan. Heeft u nog vragen of wilt u direct een afspraak inplannen? Neem dan contact op via de onderstaande knoppen.

Afspraak maken Bel 033 – 4722990

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek spreekt u met onze orthodontist. Hij kijkt eerst of een orthodontische behandeling nodig en zinvol is. Als u gebaat bent bij een beugel, dan bespreekt hij meteen welke behandeling zou passen, welke risico’s er zijn en welke kosten u kunt verwachten. Als u zelf een voorkeur heeft voor een specifieke beugel, zoals bijvoorbeeld de Invisalign, dan kunt u dit tijdens het gesprek aangeven. Ook als u nog vragen of onzekerheden heeft, kunt u dat tijdens dit gesprek bespreken. Om een behandelplan te kunnen maken is een uitgebreid onderzoek nodig, dat meteen tijdens het intakegesprek plaatsvindt. Hierbij maakt de orthodontist gebitsmodellen en mond- en röntgenfoto’s. De kosten hiervan zullen ca. € 250,- bedragen.

Ik ergerde me aan mijn scheve gebit, maar wilde als volwassene geen beugel. Bij Tetragon is mij een Invisalign aangemeten. Bijna niet te zien en het gaat de goede kant op! Heel blij met de behandeling.

Uitstel van behandeling

Soms zijn kinderen nog niet toe aan een orthodontische behandeling, bijvoorbeeld wanneer er nog veel tanden gewisseld moeten worden. Ook kan het voorkomen dat de kaak nog verder moet groeien of dat er eerst logopedie nodig is. In dat geval wordt de behandeling uitgesteld en volgt er een herhalingsconsult.

Behandelplan bespreken

Tijdens het tweede bezoek bespreekt de orthodontist het voorgestelde behandelplan, dat gemaakt is aan de hand van de informatie van het uitgebreid onderzoek. De orthodontist legt precies uit wat er aan de hand is en hoe we het gaan oplossen. De volgende zaken worden besproken:

  • Welke beugel is voor u het beste?
  • Hoelang gaat de behandeling ongeveer duren?
  • Zijn er risico’s?
  • Is er voorafgaand aan de behandeling nog voorbereiding nodig?*
  • Hoeveel zal het ongeveer kosten?

*Bijvoorbeeld het verwijderen van kiezen of vullen van gaatjes door de tandarts.

Na deze bespreking ontvangt u een schriftelijke kostenopgave, zodat u alles bij uw verzekering kunt checken. We gaan van start nadat we de schriftelijke kostenopgave ondertekend retour hebben gekregen, zodat we er 100% zeker van zijn dat alles duidelijk is.

Start van de behandeling

Wanneer u akkoord bent gegaan met de behandeling en de kosten, gaan we van start. Hoe de behandeling er voor u uitziet, hangt af van het type beugel. Nadat hij geplaatst is, komt u elke maand op controle. Zo kunnen we precies zien of alles volgens plan verloopt en of de beugel goed zit. Uiteindelijk duurt een gemiddelde behandeling ongeveer 2 jaar.

Tussentijdse problemen

Heeft u tussentijdse klachten of is er iets mis met uw beugel, dan vragen we u direct contact op te nemen met de praktijk. Zo kunnen we zo snel mogelijk een afspraak inplannen. Dit is nodig om een correcte werking van uw beugel te garanderen. Onze orthodontist en vakbekwame orthodontie-assistente staan voor u klaar.
Afspraak maken Bel 033 – 4722990

Medische gegevens

Voor ieders veiligheid vragen we u om ons te allen tijde te informeren over (gewijzigde) medische bijzonderheden. Denk aan zwangerschap, medicijngebruik, ziektes, infecties, afwijkingen, et cetera. Bij gebruik van medicijnen zijn wij verplicht het medicatie-overzicht bij uw gegevens te voegen. Dit overzicht vraagt u (kosteloos) op bij uw apotheek.

Afspraak maken bij de orthodontist in Amersfoort

Wilt u graag langskomen voor een intakegesprek in Amersfoort of heeft u nog vragen over orthodontiebehandelingen? U kunt ons tijdens werkuren bereiken op 033 – 4722990. Ook kunt u uw vragen mailen naar info@tetragon.nl. Als u zich graag direct wilt inschrijven, kunt u op de onderste button klikken.

Aanmelden

Contact

Heeft u een vraag over de praktijk of een behandeling? U kunt ons bereiken op 033 – 4722990 of mailen naar info@tetragon.nl. Als u zich graag wilt inschrijven, kunt u op de onderste button klikken.

Tandartsenpraktijk Tetragon Hogekwartier Amersfoort

De Velduil 3A
3815 XT Amersfoort
Tel: 033 – 4722990
Email: info@tetragon.nl