Invisalign Amersfoort

Wij zijn nu officieel behandelaar van Invisalign, de doorzichtige beugel!
Snel rechte tanden met een onzichtbare beugel? Bij Tetragon bent u in goede handen! Invisalign is een onzichtbare beugel die gebruikt wordt als hulpmiddel voor het verkrijgen van optimale functionaliteit en esthetiek van je tanden en kiezen.

Deze onzichtbare/doorzichtige beugeloplossing is gemaakt van dunne kunststof hoesjes die over de tanden en kiezen geschoven wordt. Om de week wordt er een nieuw hoesje geplaatst zodat de tanden verplaatst kunnen worden naar de ideale plek in de kaak.

Met deze methode zijn er al meer dan 5 miljoen behandelingen succesvol uitgevoerd en wordt sinds 1998 door tandartsen en orthodontisten gebruikt als orthodontisch hulpmiddel. Meer informatie over Invisalign? Klik hier (www.invisalign.nl).

Eerste bezoek: Intake

Als u voor het eerst bij de orthodontist komt,  gaat u in gesprek met de orthodontist. Hij kijkt of een Invisalign behandeling zinvol en mogelijk is. Om dit te kunnen beoordelen is een Uitgebreid Onderzoek nodig: het maken van gebitsmodellen en mond- en röntgenfoto’s. Zonder dit Uitgebreid Onderzoek kan de orthodontist geen behandelplan maken. De kosten hiervan zullen ongeveer € 250,- zijn.

Tweede bezoek: behandelplan bespreken

De orthodontist legt de voorgestelde behandeling aan u uit naar aanleiding van de informatie uit het van het Uitgebreid Onderzoek. De orthodontist legt precies uit wat er gaat gebeuren.

  • Hoe lang gaat de behandeling ongeveer duren?
  • Is er voorafgaand aan de behandeling nog voorbereiding nodig zoals bijvoorbeeld het verwijderen van kiezen of vullen van gaatjes door de tandarts?
  • Hoeveel bedragen ongeveer de kosten? (U ontvangt een schriftelijke kostenopgave om met uw verzekering te checken).
  • Na schriftelijke goedkeuring van de begroting kan de behandeling starten!

Medische gegevens

Voor ieders veiligheid vragen we u om ons steeds te informeren over medische bijzonderheden. Denk aan zwangerschap, medicijngebruik, ziektes, infecties, afwijkingen et cetera.

Bij gebruik van medicijnen zijn wij verplicht het medicatie overzicht bij uw gegevens te voegen. Dit overzicht vraagt u (kosteloos) op bij uw apotheek.

Klik hier voor meer informatie over orthodontie